Anbefalte engelske bøker

Her er noen bøker vi anbefaler men som ikke (så langt vi vet) er tilgjengelig på norsk.
micro_line 

live_to_be_forgotten_300

Live to be Forgotten / D E Hoste

av Patric Fung

Dette er et viktig lite hefte. Det forteller om Dixon Edward Hoste som var den som etterfulgte Hudson Tayler som leder (General Director) av China Inland Mission. Men denne mannen levde ikke et liv for å fremme sitte eget navn. Han fremmet ikke sin egen agenda, men levde for å fremme Guds navn og hans sak.

Dette er beklageligvis et svært aktuelt tema. Fryktelig mange ledere i kristen sammenheng (og ellers selvsagt) er ledere for å fremme sitt eget navn.

Heftet er to-språklig, Engelsk og Kinesisk.

Kan kjøpes hos Amazon.com


I Dared to Call Him Father

av Richard Schneider og Bilquis Sheikh

En fantastisk historie om en muslimsk velstående kvinne som søker sannheten om Gud, og finner den. Hun opplever flere spessielle møter med Gud. Hun søker å alltid kjenne Guds nærver i alt hun gjør, og lærer det!

Det er jo noe av det enorme privilegiet vi har som hører Jesus til, å alltid vandre i hans nærvær (hans Ånd). Det er det mennesket er skapt til! Denne boken vil inspirere deg til å leve slik.

Boken har vært utgitt på norsk flere ganger, men er for tiden utsolgt fra forlaget (Hermon). De sier at hvis interessen er tilstrekkelig stor, vil de trykke den opp igjen.

 

Kan kjøpes på Amazon.com


 

If I perish

av Esther Ahn Kim

Dette er en mektig historie om en skjør og svak men fornem kristen kvinne fra Korea. Historien utspenner seg under den andre verdenskrig. Hun lever djervt og uredd for Kongenes konge. Hun får overbevisning om å dra til Tokyo for å fortelle Japans lederskap om de overgrep som gjøres av de Japanske okkupantene i hennes eget hjemland, og den straff fra Gud som vil følge om de fortsetter. Hun blir fengslet og opplever mye grusomhet i fengselet. Men hennes Gud er nær henne og hun opplever mye inngripen fra HAN i fengselet. Hun får tjene Gud på en forundelig sterk måte, både ovenfor innsatte og fengselsvakter.
Veldig trosstyrkende bok.

Kan kjøpes på Amazon.com


The Costly Call: Modern-Day Stories of Muslims Who Found Jesus

av Emir Fethi Caner and H. Edward Pruitt

Dette er en rekke småhistorier om muslimer som finner Jesus Kristus. Noen ganger på en overnaturlig måte. De fleste av dem vil vel leve som ukjente mennesker her på jorda, men kjent av Gud, som skal dømme rettferdig en vakker dag. Inspirerende lesning!

Fra baksiden av boken: The most powerful stories of the twenty-first century are those we have yet to hear. They are the untold tales of the heroes of the Christian faith, those rejected, tortured and killed because of the one they have chosen to follow.

Kan kjøpes på Amazon.com


The Costly Call, Book 2: The Untold Story

av Emir Fethi Caner and H. Edward Pruitt

Dette er en oppfølger av The costly call. Det er fortsatt en rekke småhistorier, men denne gangen ikke bare om muslimer. Her er det historier om folk fra forskjellige kulturer som finner Jesus Kristus.

Begge disse bøkene kan fungere godt i evangeliseringsarbeid.

Kan kjøpes på Amazon.com


text_of_nt

The Text of the New Testament (3rd enlarged ed.)

av Bruce M. Metzger  

Dette er en klassiker innen emnet. Her får du grundig innføring i historien til utviklingen av Det nye testamentet av en anerkjent kapasitet innen området.

Fra baksiden av boken:
For more than 25 years the standard account of the transcribing and transmission of the New Testament, this book offers a comprehensive survey of ancient and newly-discovered manuscripts, and considers both the science and art of textual criticism as applied to the evaluation of divergent readings of those manuscripts.

Kan kjøpes på Amazon.com


The Case For Christ

av Lee Strobel

Fra baksiden av boken:
A Seasoned Journalist Chases Down the Biggest Story in History. Is there credible evidence that Jesus of Nazareth really is the Son of God? Retracing his own spiritual journey from atheism to faith, Lee Strobel, former legal editor of the Chicago Tribune, cross-examines a dozen experts with doctorates from schools like Cambridge, Princeton, and Brandeis who are recognized authorities in their own fields. Strobel challenges them with questions like How reliable is the New Testament? Does evidence for Jesus exist outside the Bible? Is there any reason to believe the resurrection was an actual event? Strobel’s tough, point-blank questions make this Gold Medallion-winning book read like a captivating, fast-paced novel. But it’s not fiction. It’s a riveting quest for the truth about history’s most compelling figure. What will your verdict be in The Case for Christ? "Lee Strobel probes with bulldog-like tenacity the evidence for the truth of biblical Christianity." Bruce M. Metzger, Ph.D., Professor of New Testament, Emeritus, Princeton Theological Seminary "Lee Strobel asks the questions a tough-minded skeptic would ask. His book is so good I read it out loud to my wife evenings after dinner. Every inquirer should have it."

Kan kjøpes på Amazon.com


Eyes of Tailless Animals

av Soon Ok Lee

Boka er en øyevitneskildring av forholdene i Nord-Koreanske fengsler, med spesiell vekt på hvordan de kristne blir behandlet.
Soon Ok Lee var en vel ansett kvinne med en høy stilling i Nord-Korea. Da hun ikke gir en annen høytstående funksjonær det han ber om, havner hun i fengsel. Der ser hun blant annet hvordan kristne blir behandlet, og skjønner absolutt ikke hvorfor de ikke bare kort og enkelt fornekter sin tro og blir fri. Alle blir behandlet som haleløse dyr (derav tittelen på boka). Dette gjør slik inntrykk på henne at når hun til slutt slipper ut og rømmer til Sør-Korea, forsøker hun å finne ut hva det er de kristne tror på som gjør at de er villige å gjennomgå slike ufattelige lidelser. Hun finner Jesus Kristus og blir selv en etterfølger av han.

Dette er en av de bøker man bare ikke kan legge fra seg før man er ferdig.

Kan kjøpes på Amazon.com


of_whom_the_world

Of whom the world was not worthy

av Marie Chapian

Dette er fortellingen til et Yugoslavia ektepar som tross utrolige lidelser og problemer under den 2. verdenkrig holder fast på sin tro til Gud som har omsorg for sine barn. De opplever at Gud svarer deres rop til han på utrolige måter. Boka er skrevet i 1978. På grunn av forholdene i Yugoslavia er navn og plasser endret for å beskytte personene. En bok som vil inspirere deg til å forvente mer av din Gud og far.

En bok det er vanskelig å legge fra seg før man er ferdig.

Kan kjøpes på Amazon.com
Joomla Templates

Vi er overbevist om at Jesus Kristus, som vandret på planeten her for ca 2000 år siden, er Guds Sønn og er utpekt av Gud til å regjere over all annen myndighet. Han elsker menneskene, og vil at alle - det inkluderer deg - skal anerkjenne han som kongenes Konge, og få statsborgerskap i hans herlige rike og oppleve hans omsorg og styrke!