Anbefalte filmer

Her vil du finne DVD'er som vi selv har hatt glede av å se.
Merk: Det er ikke nødvendigvis slik at vi står inne for alt på disse DVD'ene. Men det forhindrer ikke at vi har hatt nytte og glede av dem på ulikt vis.
Noen av DVD'ene har norsk tale eller er norsk tekstet, andre har kun engelsk tale eller tekst (subtitle).

micro_line

Korset - Jesus i Kina

av China Soul for Christ

En meget inspirerende dokumentar om den helovergitte menighet i Kina. Noen kinesere bosatt i USA reiste rundt om i Kina for noen år siden og tok opp over 400 timer film av de kristne der. Denne dokumentaren er 4 timer av disse 400 timene. Her er det opptak av alt fra møter i ulovlige husmenigheter til møter i registrerte tre-selv kirker. Det er intervjuer av eldre husmenighetsledere (flere av dem er nå reist hjem til Jesus Kristus) og intervjuer av den yngre generasjon ledere. Det er første gang det kommer ut en så omfattende dokumentasjon om husmenighetsbevegelsen i Kina. Det er både inspirerende og svært nyttig. Den gir en realistisk skildring av hvordan mennesker møter Jesus i Kina i dag. Det er alt fra helt dagligdagse problemer til fengsel og tortur som beskrives.

Den vestlige kristenhet har veldig mye å lære av våre brødre og søstre i Kina! Hvor mange slike helovergitte etterfølgere av Jesus Kristus finner vi blant de kristne i vesten i dag?

Språk: Norsk tekstet ("multi language")
Lengde: 4 timer (2 DVD'er)


Kan kjøpes hos Evangelisk Orientmisjon eller Asialink.


Et rop fra Iran 

Et rop fra Iran

av Joseph Film and Animation, presentert av Open Doors International.

Historien om livet og drapet på Haik Hovsepian Mehr. En høyt elsket og respektert leder for de kristne i Iran. Med en kjærlig iver og engasjement oppmuntret han de troende, gjerne de i små forsamlinger som hadde få resurser. Han sto opp for rettferdighet og arbeidet hardt for at en tidligere muslim som nå var fengslet for sin kristne tro, skulle bli løslatt. Haik Hovsepian Mehr var fullt klar over at han selv lett kunne bli myrdet, og ble advart om det. Men uredd holdt han frem sannheten.
Her har vi kristne i vesten mye å lære! Er du rede til å dø for Jesus Kristus?

Filmen er hovedsaklig produsert av hans sønner.

Språk: Norsk tekstet
Lengde: 55 minutter
Aldersgrense: 11 år


Kan kjøpes hos Åpne Dører


 
can_we_trust_the_text_326

Can we trust the text of the New Testament?

av The center for the study of New Testament manuscripts

Er skriftene som er samlet i det nye testamentet etterettelige? Dette er et viktig spørsmål som ofte diskuteres. Denne DVD'en inneholder en interessant debatt mellom Dr. Daniel B. Wallace (Prof. i NT studier ved Dallas teologiske seminar) og Dr. Bart D. Ehrman (Dist. Prof. i religiøse studier ved Univ. of North Carolina Chapel) om nettopp dette spørsmålet. Her får du lytte til argumentene fra to ulike ståsted.

Fra baksiden av DVD'en:
On October 1, 2011 Dr. Bart D. Ehrman and CSNTM's Executive Director, Dr. Daniel B. Wallace, debated the reliability of the text of the New Testament at Southern Methodist University. This was the largest debate over the text of the New Testament in history. A professional film crew recorded the debate, which is now available to you. In this exciting dialogue you have the opportunity to listen to two leading scholars talk about this issue from opposing viewpoints. Can we trust the text of the New Testament? You decide.

Språk: Engelsk
Lengde: 2 t 11 min.


Kan kjøpes hos The center for the study of New Testament manuscripts (csntm.org)


God Delusion Debate

The God Delusion Debate

av Fixed Point Foundation

En interessant debatt mellom bestselgende forfatter, vitenskapsmann (biolog) og ateist Richard Dawkins og forfatter, vitenskapsmann (matematiker) og teolog John Lennox (begge tilknyttet Oxford University). Temaet er boken til Richard Dawkins The God Delusion. Debatten ble gjennomført 2007. DVD'en inneholder endel ekstra materiale.

Språk: Engelsk
Lengde: 112 minutter + ekstra materiale


Kan kjøpes hos Fixed Point Foundation eller Amazon.co.uk


Breakthrough - The story of James O. Fraser

Breakthrough - The story of James O. Fraser

av OFM International Film

James O. Fraser hadde en lysende framtid i England som nyutdannet ingeniør og fremragende pianist. Men han valgte alikevel i lydighet mot Gud og i iver etter å dele evangeliet, å reise ut som misjonær i et bortgjemt hjørne av Kina, til Lisu folket. Der arbeidet han i ca 6 år uten at han så nevneverdig med resultater. Han sleit med ensomhet og depresjon i perioder. Men Gud arbeidet med han og med Lisu folket. Han lærte mye om Gud og seg selv i disse årene, ikke minst om å leve avhengig av Gud i bønn. Men like før han gav opp og planla og forlate Lisu folket, snudde det seg. I løpet av 4 måneder hadde over 600 av Lisu folket blitt omvendt. laget også et skriftsspråk for dette folket som er i bruk den dag i dag.

Her er det en ung mann som ofrer et behagelig og forutsigbart liv og i stede går den ukjente vei med Herren. Den veien kan være tøff. Men den gir til slutt alltid mer enn hva den koster! Hvor mange slike mennesker finnes det i vesten i dag? Som det sies i denne filmen: "Det store spørsmålet er: Hvor lydig vil jeg være mot Jesus Kristus?"

Dette er en dramatisert (og forkortet) utgave av boken Mountain Rain av Frasers datter Eileen Crossman. 

Språk: Engelsk + 8 andre språk (noen kun som undertekst). Ikke Norsk.
Lengde: 37 minutter + ekstra materiale


Kan kjøpes via eget websted, JOFraser.org eller på Amazon (som on-demand-video)


The Law of Love - The story of Jackie Pullinger

The Law of Love - The story of Jackie Pullinger

av Vision Video

På tidlig 1960 tallet reiser 22 årige Jackie Pullinger med båt til Kina og bad Gud intenst om ledelse. Hun endte opp i Hong Kong.  Hele tiden siden da har hun arbeidet blant de mest forkomne i denne byen. Blant narkomane, bander og elendighet. Hun hadde ingen støtte fra noen misjonsorganisasjon eller andre. Hun arbeidet for å tjene til det hun trengte. Men hun hadde en usvikelig tro på at den Jesus som hjalp de svake og utstøtte for 2000 år siden, kunne gjøre det i dag også. Og han hjalp!

Språk: Engelsk
Lengde: 51 minutter


Kan kjøpes hos Amazon.com
Joomla Templates

Vi er overbevist om at Jesus Kristus, som vandret på planeten her for ca 2000 år siden, er Guds Sønn og er utpekt av Gud til å regjere over all annen myndighet. Han elsker menneskene, og vil at alle - det inkluderer deg - skal anerkjenne han som kongenes Konge, og få statsborgerskap i hans herlige rike og oppleve hans omsorg og styrke!