Er du rede til å dø?

Rachel BarkeyI'm dying -- but so are you! ("Jeg er døende - men det er du også!)
I mars 2009 hadde ca 600 kvinner kommet sammen i Vancouver i Canada, for å lytte til 37 år gamle Rachel Barkey. Hun var døende, men spredte et fast og sikkert håp!

 

Hun hadde kjempet med brystkreft i nesten 5 år som i senere tid hadde spredt seg til lever, skjellet og skallen og muligens hjernen.

Hun regnet det som sikkert at hun ikke kom til å oppleve sin 38. fødselsdag. Hun hadde fått vite at hun kom til å dø innen 6 - 18 uker, om ikke Gud grep inn. Hun døde 2. juli, ca tre måneder etter denne talen, hun etterlot seg to små barn og en mann hun elsket.

Hun hadde satt som overskrift for kvelden: "Death is not dying" ("Død er ikke å dø"). Slik var det for henne. Hun elsket nemlig ikke bare sin mann og sine barn, men hun elsket sin frelser og konge, Jesus Kristus. Ja, hun elsket Jesus så høyt at hun trosset advarsler fra legene, hun stappet i seg en mengde medisiner og kjempet seg frem til talestolen for å minne de fremmøtte på at også de skulle dø! "I am dying -- but so are you!" ("Jeg er døende -- men det er du/dere også!") sa hun til de 600 kvinnene som var samlet.

Vi skal alle dø snart

Noen får den beskjeden ingen av oss ønsker å få, nemlig at man er dødssyk. Man får høre at man kommer til å dø innen relativt kort tid. Men saken er at vi alle skal dø om ikke så mange år. Rachel visste hun skulle dø innen noen få måneder. Men du og jeg vet vi skal dø innen noen år, ja hjertet ditt kan stoppe om 5 minutter; det hender nå og da! Er du rede til å dø? Er du rede til å møte han som har skapt deg? "For hva er vel vårt liv? Vi er jo bare som en røyk som vises en kort stund og så blir borte" (Jak 4:14). Er det ikke slik? Det fysiske livet varer ikke så lenge.
Er det ikke på høy tid at du tenker over dette - før det er for sent! Hva lever du for? Hvor går du hen når du dør?

Rachel fortsetter å fortelle hva som definerer hvem hun er. Det er ikke at hun er en kvinne med kreft. Det er heller ikke hennes stilling som mor og kone eller noe slikt. Det som definerer henne som person er først og fremst hennes forhold til Jesus Kristus. Og dette er et forhold som vil vare etter at hun har forlatt denne verden, for hun har evig liv! Når du leser dette, har Rachel vært borte fra denne fysiske verden en god stund. Men hun lever i dag i Guds nærhet som et frigjort og fullkomment menneske! For henne er ikke døden endelig død.
Hvordan er dette for deg? Hvor går du hen når du dør?

Fred og håp i møte med død og smerte

Rachel forteller om at midt i sorgen over å ganske straks skulle dø så har hun fred og håp! En fred og et håp hun ønsker at de som er i salen skal få oppleve også, og dette ønsket går videre ut fra oss til deg som leser dette! Å, om du ville søke Gud og hans sønn Jesus Kristus og få fred og håp! En fred som varer i møte med døden! Et fast og helt sikkert håp om evig liv i Guds skjønne nærhet. Om du virkelig henvender deg til Gud og lar Jesus regjere over ditt liv, så vil han møte deg og gi deg evig liv! Det er ingen av oss om fortjener å få evig liv, for vi har alle syndet mot Gud. Men Gud elsker menneskene, og Jesus Kristus, Guds enbårne Sønn, elsker menneskene så høyt at han var villig til å komme til jorda for å sone din og min synd (Hebreerbrevet 2:17, Filipperbrevet 2:5-11).

 

Se video av Rachel Barkey
Du kan se talen på webstedet som er laget for Rachel.

Joomla Templates

Vi er overbevist om at Jesus Kristus, som vandret på planeten her for ca 2000 år siden, er Guds Sønn og er utpekt av Gud til å regjere over all annen myndighet. Han elsker menneskene, og vil at alle - det inkluderer deg - skal anerkjenne han som kongenes Konge, og få statsborgerskap i hans herlige rike og oppleve hans omsorg og styrke!