Hvor er Gud i alt det onde i verden?

Hvordan kan det finnes en god og kjærlig Gud når det er så mye ondt i verden? Dette er spørsmål mange stiller. Og det med rette! For det er enormt mye forbannet ondt i verden. Det er nærmest ikke ende på all elendigheten. Det er slåssing og krig, sykdom og naturkatastrofer. Det er urettferdighet og opprør. Uskyldige barn blir misshandlet, enten av sine foreldre eller andre.

Noen er heldige med gode og kanskje rike foreldre og får dermed gode muligheter senere i livet. Andre vokser opp i fattigdom og har langt færre muligheter i livet.

Hvorfor gjør ikke Gud noe med all denne elendige urettferdigheten? Det er det mange som lurer på.

Gud har gjort noe!

Den Gode Nyheten er at Gud har gjort noe med det! Han har ordnet med noe radikalt nytt, et nytt rike som han vil at vi mennesker skal bli endel av. Elendigheten i verden kommer av at menneskene i sin tid valgte å ikke lyde sin skaper.

Denne verden kan sammenlignes med et gammelt hus som er full av råte. Hvis en kvalitetsbevist byggmester så huset, ville han si at det var bare å rive og heller bygge et nytt hus med nye og bedre materialer.

Gud har bygget noe helt nytt!

Og det er nettopp det Gud har gjort! Han har bygget et nytt palass som de som vil lyde han skal få flytte inn i! Nå om dagen, er mange av de som tilhører dette nye palasset på besøk i det gamle råtne huset for å fortelle om dette, slik at flere skal få komme inn i det nye palasset. Men skal man få flytte inn i der, må man anerkjenne eieren og være villig til å lyde han i ett og alt.

Mange av de som tilhører det gamle råtne huset har hatt på fin tapet utenpå de råtne veggene og sier omtrent som så: Dette huset er jo fint og vakkert det! Men kommer en av de som tilhører palasset og stikker fingeren igjennom tapetet og inn i den gjennområtne veggen, blir de som tilhører det gamle huset sinte og klager på at de ødelegger huset og minner dem om hvor dårlig huset faktisk er. Enn å være så frekk! Men grunnen til at palassbeboerne stikker fingeren inn i den råtne veggen, er jo bare for å vise at dette er ikke noe å satse på, det finnes et mye bedre hus like utenfor.

Andre som har sitt hjem i det råtne huset ser bak tapetet og erkjenner at dette huset er helt elendig, og knytter neven mot Gud og spør: Hvorfor kommer ikke han som påstås å ha laget dette huset og reparerer det? Palassbeboerne vil da svare at huseieren er en byggmester med sans for kvalitet og har derfor bygget et nytt og bedre hus med nye varige materialer. Velg å være lydig mot han, så skal dere få flytte inn der!

Denne verden er ikke noe å reparere på

Hvis Gud skulle fjerne alt det onde i denne verden (i det gamle huset), ble det ikke mye igjen. Da måtte han også fjerne døden i denne verden. Men på grunn av menneskets ulydighet mot Gud, vil det ikke være godt for mennesket å leve evig. Når mennesket syndet, sa Gud: ”Se, mennesket er blitt som en av oss til å kjenne godt og ondt. Bare han nå ikke strekker ut sin hånd og tar også av livets tre, og spiser og lever evig!” (1 Mosebok 3:22).

Mennesket er ondt i sitt dypeste og innerste vesen, i sitt hjerte. Menneskets innerste vesen må bli forvandlet, noe helt nytt må skapes. Man må bli ”født på nytt ovenfra” som Jesus sier i Johannes evangelium kap 3:3. Bare de som vil oppgi sitt liv fullt og helt for Jesus Kristus, får et nytt hjerte (blir født på nytt ovenfra) og får komme inn i Guds riket hvor ingenting av det onde er. Alle der er fullt ut lydige mot Kongen, og alle ligner på ham, men på hver sin unike måte.

Gud har laget noe helt nytt og varig. Han sendte til denne forbannede jorda en helt spesiell mann nemlig Jesus Kristus, Guds sønn, som han utpekte til å være Konge i Guds rike.

Men hva med det lille barnet på bildet?

Men hva med slike som dette barnet på bildet? Det har ikke bedt om å bli født i fattigdom og elendighet. Det er ikke barnets skyld!

Jeg er fullt ut overbevist om at Gud er rettferdig. Skulle barnet dø en time etter dette bildet ble tatt, er jeg overbevist om at det vil få en varm og kjærlig mottagelse i den allmektige Guds armer!

Joomla Templates

Vi er overbevist om at Jesus Kristus, som vandret på planeten her for ca 2000 år siden, er Guds Sønn og er utpekt av Gud til å regjere over all annen myndighet. Han elsker menneskene, og vil at alle - det inkluderer deg - skal anerkjenne han som kongenes Konge, og få statsborgerskap i hans herlige rike og oppleve hans omsorg og styrke!