Er det rimelig å tro at det finnes en Gud

Nydelige blomster nøye beskrevet i frøet

For mange er det nærmest en selvfølge at verden har blitt til uten at en eller annen gud har vært innvollvert. Er det egentlig så selvfølgelig? Kan det hende at mange tar dette som en selvfølge fordi man får inntrykk av at alle andre gjør det?

 

Hvor kommer alt levende fra?

Ta et frø. Et eplefrø for eksempel. Skjær frøet i to. Du vil ikke se noe spesielt. Men kast det i jorda, skvett på litt vann, og glem hele greia. Da begynner noe fantastisk å skje inne i frøet. Det begynner å spire fram et epletre! For inne i dette frøet, er det en nøyaktig beskrivelse av hvordan epletreet skal se ut og hvilke funksjoner det skal ha. Det inneholder også nødvendige ”maskiner” til å starte byggeprosessen.
Inne i frøet er det en presis byggeveiledning for en kjemisk fabrikk (fotosyntesen) som lager oksygen og sukker av vann og karbondioksid. Energi til å drive fabrikken får treet på en miljøvennlig måte fra sollyset.
Inne i frøet er det en beskrivelse av et transportsystem for vann og næringsstoffer fra rota og helt ut til de ytterste bladene, det er en beskrivelse for utvikling av vakre blomstene med en nydelig duft og funksjonalitet for å bli befruktet! Det er også beskrevet når blomstene skal vokse fram. Videre er det en beskrivelse av hvordan nye epler skal utvikles og hvordan de skal smake. Inne i disse eplene er det bygget nye eplefrø som inneholder all informasjon for å bygge nye epletrær!
Dette er fantastisk! Alt dette og mer til inni et lite frø!
Hvor kommer den nydelige duften og smaken fra? Du finner ikke denne duften i jorda hvor treet vokser. Vanligvis gjødsles det med avføring fra dyr. Men like fullt blir det en skjønn duft fra plantene som vokser i ”møkka”! Og det fra en nøye beskrivelse inne i et lite tørt frø.

Har dette blitt til ved en tilfeldighet?

Tenkt deg at du reiser til Egypt. Der finnes det mange vakre bilder uthogget i stein. Tenk deg hvis noen sier til deg at ”Dette har sandstormer opp igjennom tidene skapt”. Du ville ikke tro dem. Du ville ta det som en selvfølge at disse flotte bildene var hogget ut av noen dyktige steinhuggere en eller annen gang. Men hvordan skulle du egentlig bevise det? Men fortsatt er du ikke i tvil om at mennesker har laget disse bildene, selv om det skjedde for tusenvis av år siden.
Slik må man kunne tenke om naturen vi ser rundt oss også. Den er for fantastisk bygget til at ikke en dyktig og kreativ byggmester har laget det.
Det er som en skrev for et par tusen år siden:
For det en kan vite om Gud, ligger åpent for dem, for Gud har åpenbart det for dem. For hans usynlige vesen, både hans evige kraft og hans guddommelighet, har vært synlig fra verdens skapelse av. Det kjennes av hans gjerninger, for at menneskene skal være uten unnskyldning.” (Paulus til de kristne i Rom, skrevet vinteren, år 57)

Vi kan lære mye om denne skaperen bare ved å betrakte hans skaperverk. Vi kan skjønne at han er glad i det vakre, for han har skapt mye vakkert. Skjønn duft fra skjønne blomster, vakre mennesker og en fantastisk natur. Han har omsorg, for han har skapt dyr og mennesker til å vise omsorg. Det finnes dyr som er skapt slik at de er villig til å dø for sitt avkom.

Så skaperen er god, og han gir dyr og mennesker føde og glede. Hvem har lært en bestemt type ørn (Lamagier) å ta et bein den vil spise, fly høyt opp, lete etter en passende steinete plass på bakken og slippe beinet slik at det blir knust for lettere å kunne spise det?
Hvem har lært pingviner å dra på en meget strevsom tur på opptil 8 mil etter mat for så å dra tilbake med maten til kolonien med pingviner og lytte og lete etter sin egen pingvinunge blant mer enn 150 000 pingviner? Når de så finner ungen sin, viser de stor glede og begynner å hilse på hverandre.
Jo, det er den kreative og omsorgsfulle Gud som har lært dem dette!

Gud skaperen elsker og han har omsorg. Han har det for dyr, og han har det enda mer for sin ypperste skapning, mennesket. Hvem har lært oss å ta vare på våre barn og partner? Hvem har gitt oss gleden og evnen til å elske en mann eller kvinne? Jo, det er den kjærlige Gud.

Men om Gud som har skapt denne verden er så god: Hvorfor er det så mye ondt her da?
Jo, det skyldes at mennesket gjorde opprør og var ulydig mot sin skaper. Gud hadde gitt mennesket å regjere over hele skaperverket, og når mennesket gjorde opprør mot Gud, fikk det konsekvenser for hele skaperverket.

Hva med all denne ondskapen i verden?

 Om Gud er så god: Hvorfor gjør han ikke noe med all ondskapen. All urettferdighet, sykdom, krig, naturkatastrofer og ikke minst det faktum at vi alle skal dø en vakker dag?

Saken er at Gud har gjort noe med det! Det er dette som er den fantastisk store og herlige nyheten som Jesus Kristus kom og proklamerte. Han kom for å gi oss mennesker et fast og usvikelig håp og evig liv! Ikke evig liv på denne jorda. Ikke evig liv i de skrøpelige kroppene vi har her, men evig liv i et nytt rike som Gud har opprettet. At dette skal skje har Gud gitt tydelig bevis for ved å reise Jesus Kristus opp fra de døde!

Denne verden er så gjennomført ødelagt, at Gud har skapt noe helt nytt, et helt nytt rike som han vil at alle mennesker skal komme inn i. Verden vi bor i kan sammenlignes med et hus som er full av råte. Da er det vanligvis ikke noe annet å gjøre enn å bygge nytt. Det er nettopp det Gud har gjort. Han har bygget et helt nytt ”hus”, et helt nytt rike som ikke er av denne verden!

Men hvordan kan jeg vite at dette er sant, hvordan kan jeg få kontakt med Gud?

 Gud lar seg finne av alle de som oppriktig søker han. Også nettopp deg! Du kan snakke til han. Om du tviler på om han finnes, kan du fortelle han at du egentlig ikke er så sikker på at han finnes. For hvis du oppriktig søker han vil han vise seg for deg. Vi mennesker har klart å lage små mobiltelefoner som vi kan snakke med folk nesten hvor som helst. Da burde det ikke være så vanskelig å tenke seg at Gud har laget oss mennesker med innebygget ”mobiltelefon” som vi kan snakke med han! Med den ”mobiltelefonen” er det alltid god dekning!

Vi mennesker er skapt for å ha samfunn med vår skaper. Gud vil ha kontakt med deg!

Joomla Templates

Vi er overbevist om at Jesus Kristus, som vandret på planeten her for ca 2000 år siden, er Guds Sønn og er utpekt av Gud til å regjere over all annen myndighet. Han elsker menneskene, og vil at alle - det inkluderer deg - skal anerkjenne han som kongenes Konge, og få statsborgerskap i hans herlige rike og oppleve hans omsorg og styrke!